Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Birkapörkölt nokedlival recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 7 főre
» 2 kg birkahús csontos
» 50 dkg vöröshagyma
» 3 db paradicsom
» 2 db zöldpaprika
» 4 evőkanál pirospaprika őrölt
» 3 kiskanál bors őrölt
» 3 kiskanál őrölt kömény
» 1 evőkanál Univer gulyáskrém
» 3 kiskanál ételízesítő
» 2 db Marhahús Levesalap
» 2 dl étolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom és az olajon üvegesre párolom. Közben hozzáadom a meghámozott és gerezdekre vágott paradicsomot és a megtisztított paprikakarikákat. Párolás közben picit sózom.
Amíg párolódik a hagyma, addig a húst alaposan megmosom és feldarabolom.Amikor már puha a hagyma, leveszem a tűzről, nehogy megégjen a paprika és hozzáadom a fűszereket, kivéve a levesalapot.A fűszerekkel jól össze keverem és hizzá adom a húst. Mielőtt rá önteném vizet, a húst és a pörköltalapot alaposan összekeverem. Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Lefedem és lassú tűzön legalább 120-150 percig főzöm, attól függően hogy milyen öreg volt a birka. Amikor felforr, a levesalapot hozzáadom. Puhára főzöm a húst. A végén leveszem a fedőt és nagyobb lángon elfőzöm a levét, de vigyázok le ne égjen.
Megjegyzés / tipp:

Nokedlival tálalom.
0 komment 0 ember kedveli kicsidyya
2013.12.09 14:11
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát meghámozom, olajon üvegesre, húst alaposan, pörköltalapot alaposan, levesalapot hozzáadom, végén leveszem, paprikakarikákat, megtisztított, pörköltalapot, összekeverem, paradicsomot, pirospaprika, feldarabolom, Birkapörkölt, levesalapot, ételízesítő, meghámozott, levesalapot, fűszerekkel, zöldpaprika, vöröshagyma, gulyáskrém, gerezdekre, nokedlival, meghámozom, paradicsom, Nokedlival, fűszereket, hozzáadom, párolódik, Levesalap, hozzáadom, birkahús csontos, vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika, evőkanál pirospaprika őrölt, kiskanál bors őrölt, kiskanál őrölt kömény, evőkanál Univer gulyáskrém, kiskanál ételízesítő, Marhahús Levesalap, étolaj,
Mákosguba
1 komment 5 ember kedveli
Vakondtúrás-torta-
0 komment 8 ember kedveli
Kaszinótojás
0 komment 8 ember kedveli
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Nápolyi lasagne...
0 komment 3 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Reszelt karalábéleves
0 komment 3 ember kedveli
Vagdalt burgonyatésztában !
1 komment 10 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Üdítős süti
0 komment 1 ember kedveli
Levelestésztában sült borda !
0 komment 19 ember kedveli
Túró pöttyök
0 komment 7 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 3 ember kedveli
Pille fánk
2 komment 4 ember kedveli
Pöfeteg keksz
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.