Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom és az olajon üvegesre párolom. Közben hozzáadom a meghámozott és gerezdekre vágott paradicsomot és a megtisztított paprikakarikákat. Párolás közben picit sózom.
Amíg párolódik a hagyma, addig a húst alaposan megmosom és feldarabolom.Amikor már puha a hagyma, leveszem a tűzről, nehogy megégjen a paprika és hozzáadom a fűszereket, kivéve a levesalapot.A fűszerekkel jól össze keverem és hizzá adom a húst. Mielőtt rá önteném vizet, a húst és a pörköltalapot alaposan összekeverem. Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Lefedem és lassú tűzön legalább 120-150 percig főzöm, attól függően hogy milyen öreg volt a birka. Amikor felforr, a levesalapot hozzáadom. Puhára főzöm a húst. A végén leveszem a fedőt és nagyobb lángon elfőzöm a levét, de vigyázok le ne égjen.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nokedlival tálalom.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
kicsidyya
2013.12.09 14:11
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát meghámozom, olajon üvegesre, húst alaposan, pörköltalapot alaposan, levesalapot hozzáadom, végén leveszem, paprikakarikákat, megtisztított, pörköltalapot, összekeverem, paradicsomot, pirospaprika, feldarabolom, Birkapörkölt, levesalapot, ételízesítő, meghámozott, levesalapot, fűszerekkel, zöldpaprika, vöröshagyma, gulyáskrém, gerezdekre, nokedlival, meghámozom, paradicsom, Nokedlival, fűszereket, hozzáadom, párolódik, Levesalap, hozzáadom, birkahús csontos, vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika, evőkanál pirospaprika őrölt, kiskanál bors őrölt, kiskanál őrölt kömény, evőkanál Univer gulyáskrém, kiskanál ételízesítő, Marhahús Levesalap, étolaj,
|
|
|
|
|